PRAGTFULD VILLA PÅ KRETA NÆR CHANIA UDLEJES
Pragtfuld villa på Kreta nær Chania udlejes
 

DET VESTLIGE KRETA
En tur rundt på det vestlige Kreta er en fantastisk oplevelse. Enorme olivenlunde, kæmpe bjergmassiver, superstrande og afsides landsbyer er noget af det der er i vente.

Vi anbefaler at man kører ad kystvejen kører man mod Draponias og Kissamos (Kastelli), hvor der begge steder er muligheder for aftikkere ind i landet til de små byer og bjergene. F.eks turen gennem Potamida, Voulgaro og Topolia med de smukke kløfter og bjergmassiver.

Kører man videre ad kystvejen forbi Kissamos (Kastelli), kan man tage en hård, men spændende tur op på den nordlige del af Gramvousa halvøen og Balos lagunen, en vidunderlig strand. Hertil er der i øvrigt bådture til dagligt fra Chania. Er turen til Gramvousa for lang kan man som alternativ fra byen Platanos tage sidevejen til Falarsarna, engang i hellenistisk tid en vigtig by, men idag kommer turisterne for den 200 meter brede hvide sandstrand. Her er udlejning af solstole og parasoller og masser af p-pladser. Videre sydpå kommer man forbi små hyggelige landsbyer og man kan være heldig at møde en gede- eller fåreflok. Ved byen Kefali kan det varmt anbefales at tage turen ned til Moni Chrissoskallitissa (ca. 8 km), eller Vor Frue af Guldtrappen, som klostret hedder, efter de 90 trin der er derop. Det ligger vidunderligt smukt helt ud til Kretas vestkyst. Der er gratis adgang til klostret og en lille souvenirbod findes også. Vejen videre sydpå går lige ned til byen Elafonissi og stranden af samme navn. Elafonissi er sandsynligvis en af Europas bedste strande med det klareste turkisblå vand. Her er lavvandet med små laguner og det er ikke mærkeligt at Elafonissi bliver kaldt Kretas Maldiverne. Stranden er efterhånden ret overrendt, men stadigvæk anbefalelsesværdig. Der er udlejning af solstole og parasoller for 8(!!) euro pr. dag. Men hvorfor ikke bare smide et håndklæde i det lækre sand. Her er stor p-plads, men kom tidligt! Taverna og toiletter findes også.

Fra Elafonissi kan man køre videre ad knap så god vej til den nyere ferieby Paleochora, der i sin tid var hippiernes foretrukne by på Kreta. I byen kan man se resterne af en venetiansk fæstning der blev ødelagt ved et sørøverangreb i 1539. Paleochora er et glimrende sted at gøre holdt for lidt frokost. Det er de mange små bjergbyer faktisk også, de fleste har en taverna hvor man er mere end velkommen. Vejene er for det meste gode på øen, det samme kan man ikke sige om skiltningen der er ret mangelfuld. Man skal ikke regne med at de lokale overholder fartgrænserne og de overhaler gerne på de mest vanvittige steder, det er vist ikke helt forkert at sige at der er anarki på de græske veje. Men en oplevelse, det er det!

http://lundsteen.mono.net
Lav din egen hjemmeside med mono.net